Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Καλοκαιρινοί Προορισμοί: Στην μοναδική Σύμη


Η Σύμη ανήκει

στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ,ανάμεσα στη Ρόδο και την Τουρκία. Αποτελείται απο δύο βασικούς οικισμούς ,τον Γιαλό που είναι και το λιμάνι του νησιού και την Άνω Σύμη ή Χωριό που είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Μικρότεροι οικισμοί είναι ο Νημποριός ,...
....
το Πέδι ,η Μαραθούντα και ο Πανορμίτης. Ολόκληρη η Σύμη έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέα και ο παραδοσιακός νεοκλασικός οικισμός στο βόρειο μέρος είναι άριστα διατηρημένος. Το ανέβασμα απο τον Γιαλό προς την άνω Σύμη γίνεται από την Καλή Στράτα με τα 500 φαρδιά σκαλοπάτια της και όμορφα παλιά νεοκλασικά σπίτια που ορθώνονται δεξιά και αριστερά της. Γενικά ο επισκέπτης θα νιώσει μία έντονη γοητεία αφού το νησί δεν έχει τις τουριστικές υποδομές άλλων νησιών των Δωδεκανήσων. Αξίζει οπωσδήποτε να δείτε την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στον ομώνυμο όρμο,το Κάστρο των Ιπποτών που βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της Πόλης και στην ίδια περιοχή την εκκλησία της Παναγίας καθώς και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς.
Παράλληλα υπάρχουν πολλές εκκλησίες που χρονολογούνται από την τουρκική κατοχή. Επίσης το Ναυτικό Μουσείο του νησιού καθώς και το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο θα σας ταξιδέψουν στα βάθη της ιστορίας.
Οι παραλίες προσεγγίζονται με καΐκια ή θαλάσσιο ταξί. Η πιο εντυπωσιακή ακρογιαλιά θεωρείται ο Αϊ Γιώργης Δησάλωνας, ενώ όμορφες είναι η Νανού,ο Άγιος Νικόλαος ,η Μαραθούντα και η Αγία Μαρίνα. Στις ταβέρνες του νησιού θα απολαύσετε παραδοσιακά ελληνικά φαγητά ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους τοπικούς μεζέδες και το κρασί. Για τα ψώνια σας και τα αναμνηστικά σας μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα,κεραμικά ,κλωστουφαντουργικά και σφουγγάρια.
Η νυχτερινή ζωή είναι ήσυχη και χαλαρή και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για ξεφάντωμα. Γενικότερα μπορείτε να κάνετε μία ημερήσια εκδρομή στην Ρόδο ,να απολαύσετε τα θαλάσσια σπορ και να κάνετε πεζοπορία όπου θα ανακαλύψετε τα αμέτρητα μοναστήρια και ξωκλήσια του νησιού. Καλό ταξίδι και καλή διαμονή στην αυθεντική Σύμη!!!


'
http://stakarfia.blogspot.com/
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Ε-ΜΑΙL

dirgeorge@yahoo.gr

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.