Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Τρανσέξουαλ Τζένη και ο Εισαγγελέας


Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες:Ετος 1997

Η είδηση σκάει σαν 'βόμβα' :
το καλό, το παινεμένο, το «αγαθό» παιδί ερωτεύεται την... ακατάλληλη γυναίκα και τινάζει τα πάντα στον αέρα. Ο πολυσπουδαγμένος γιος με τις περγαμηνές, με την άψογη κοινωνική και οικογενειακή ζωή παρασύρεται από το μοιραίο θηλυκό, «επαναστατεί» και χαράσσει νέες πορείες, ...

....αφήνοντας στο πέρασμά του συγγενείς και φίλους με ελαφρά (ή βαριά, εξαρτάται από τον βαθμό συγγένειας) εγκεφαλικά επεισόδια. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήρωας είναι ανώτερος κρατικός λειτουργός; Τι συμβαίνει όταν η πέτρα του σκανδάλου είναι μια Τζένη, η οποία πριν από μερικά χρόνια ονομαζόταν Γιάννης και τώρα διατηρεί οίκο ανοχής; Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά γίνονται αφελέστατο δακρύβρεχτο σίριαλ στα δελτία ειδήσεων;Η σχέση του αντεισαγγελέα Γιώργου Σακελλαρόπουλου με την ιερόδουλο και μοντέλο Τζένη Χειλουδάκη υπήρξε πραγματικά εκρηκτική, όχι για δύο ανθρώπους αλλά για μια ολόκληρη κοινωνία. Πυροδότησε ταυτόχρονες εκρήξεις της περιέργειάς μας, του συντηρητισμού και του προοδευτισμού μας. Δεν θεωρώ ότι είναι αξιόμεμπτο το να είσαι περίεργος. Είναι λογικό και ανθρώπινο. Από την άλλη, το ποιος είναι συντηρητικός και ποιος προοδευτικός σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα: έχω συναντήσει ανθρώπους που θεωρούνται συντηρητικοί και οι οποιίοι στα «δύσκολα» γίνονται πολύ πιο προοδευτικοί από αυτούς που θεωρούν τον όρο «προοδευτισμός» συνώνυμο με το ονοματεπώνυμό τους. Αυτό που τελικά με εκνευρίζει είναι η αφέλεια με την οποία η τηλεόραση παρουσιάζει μια ιστορία, η οποία διαισθάνομαι ότι δεν είναι απαραίτητα τόσο απλή και αγνή όσο μας την πλασάρουν. Οπως και η αφέλεια με την οποία εμείς, οι θεατές, «υπερψηφίζουμε» μέσα από τα γκάλοπ που γίνονται τον... κολασμένο αυτό έρωτα, για να φανούμε μυαλά ανοιχτά.

Ακούστηκαν πολλά για τη στάση ζωής που πρέπει να τηρούν και να επιδεικνύουν όσοι βρίσκονται σε παρόμοιες θέσεις κύρους. Οτι πρέπει να είναι λαμπρά παραδείγματα ηθικής, κοινωνικά πρότυπα. Συζητήθηκε επίσης ότι όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν η Τζένη Χειλουδάκη δεν ήταν εγχειρισμένη, ένας πρώην άντρας που έγινε γυναίκα. Ο «κατηγορούμενος» κατακεραυνώθηκε ως ανήθικος και ανίκανος να διατελέσει το έργο του. Ο «κατηγορούμενος» επαινέθηκε για την τόλμη του, συγκίνησε τρυφερά όταν δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για όλα όσα έχει κάνει, όταν έκλαψε. Εγώ αυτό που δεν μπορώ σε πρώτο επίπεδο να καταλάβω είναι τι δουλειά έχει ένας αντεισαγγελέας στα παράθυρα των ειδήσεων. Πώς ένας άνθρωπος που λόγω θέσης κάθεται πιο... ψηλά από όλους εμάς τους υπόλοιπους διαλέγει αυτό τον τρόπο για να λύσει το πρόβλημά του; Τον ίδιο τρόπο που επιλέγουν και όλοι οι υπόλοιποι ­ ο λαός που «ελέγχεται» και τιμωρείται από τον εισαγγελέα ­ όταν σπεύδουν στα talk shows; Αισθάνομαι ότι ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν είχε τα κότσια να πάει κόντρα στο ρεύμα, δεν μπορεί, δεν έχει τον τρόπο και τη δύναμη να υπερασπιστεί σωστά τις επιλογές του.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος 13 χρόνια μετά την περιπέτεια και το πάθος που άλλαξε τη ζωή του για πάντα, σπάει τη σιωπή του με μια συνέντευξη στο περιοδικό People.

O πρώην εισαγγελέας που αποπέμφθηκε από το δικαστικό σώμα μετά το σκάνδαλο, σήμερα είναι άνεργος και συνεχίζει να ζει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Η συνέντευξή του στο περιοδικό δεν αφήνει τη γεύση της μετάνοιας στον αναγνώστη. Σε κάποια στιγμή, ειρωνεύεται την Τζένη, αλλά τονίζει αυτό που τον είχε πειράξει και τότε.Η δήλωση της, ότι δεν τον ερωτεύτηκε ποτέ!

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος λέει για το πώς θα αισθανόταν αν συναντούσε σήμερα τη Τζένη: ''Και μόνο με τη σκέψη αισθάνομαι αφόρητη πίεση. Κάτι σαν καταβαράθρωση. Καλύτερα να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Requiem λοιπόν. Επιτάφιος λόγος''.

Για το αν τον βοήθησε η Τζένη εκείνη τη δύσκολη περίοδο λέει : ''Ασφαλώς ναι. Στάθηκε όπως όφειλε τότε και με υπερασπίστηκε σθεναρά, κάτι που ενέχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αν αναλογιστούμε ότι δεν ήταν καν ερωτευμένη. Εθαύμασα το σθένος της. Φυσικά ειρωνεύομαι...''.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=93846&ct=34&dt=07/12/1997#ixzz0wP7VQfPg

http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.