Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τι ειναι τα "Ταρταρα" ; Διαβάστε τον Μύθο


Τα Ταρταρα

ήταν ενας μυθικός τόπος λεγόμενος όπου κατά τις αρχαίες δοξασίες βασανίζονταν οι κακοί μετά το θάνατό τους.Τα τάρταρα ηταν για τους Αρχαίους συνώνημο της Κολασης. Ο Όμηρος αναφέρει πολλά πρόσωπα να ...

....βασανίζονται σ΄ αυτόν το τόπο για τα 'εν ζωή' εγκλήματά τους όπως τους Τιτυόν, Τάνταλο και Σίσυφο.
Ο Αριστοφάνης στο έργο του 'Βάτραχοι' περιγράφει τον Τάρταρο ως τόπο βασανιστηρίων επί συγκεκριμένων εγκληματιών, πατροκτόνων, επιόρκων, προδοτών της πατρίδας καθώς κι εκείνων που παραβίασαν το άσυλο της Ξενίας ( Φιλοξενία ).
Ως είσοδο για τα Τάρταρα οι αρχαίοι πίστευαν τα διάφορα ορύγματα και κυρίως σπήλαια μεγάλα και επικίνδυνα, σημαντικότερα των οποίων ήταν κάποιο σπήλαιο στη Κιλικία ενώ οι περισσότεροι την τοποθετούσαν σε Σπηλιά κοντά στο Ακρωτήριο Ταίναρο στη Πελοπόννησο.

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Ο Τάρταρος σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία φέρεται ως δευτερεύουσα θεότητα του κάτω κόσμου. Γιος του Άδη και της Γαίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιγραφή του μέρους που έμενε ο Ταρταρος που λεγόταν πως αυτό το μερος περιβάλλοταν από τριπλά χάλκινα τείχη με σιδερένιο σφυρήλατο πύργο που τον είχαν κατασκευάσει οι Κύκλωπες ως ειρκτές στα 'τρίσβαθα' της Γης, την είσοδο του οποίου φύλαγαν ο Κέρβερος και η Αλυκτώ (μία από τις Ερινύες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.