Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κλοπή της Σορού του Τάσου Παπαδόπουλου: Πρωτοφανές ..


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος

ήταν πρόεδρος της Κύπρου από το 2003 έως το 2008, ο πέμπτος κατά σειρά.Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 7 Ιανουαρίου 1934.Πήρε ενεργά μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ από διάφορα ...

....πόστα, ως τομεάρχης Λευκωσίας και αργότερα ως γενικός υπεύθυνος για όλη την Κύπρο.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Αντιτάχθηκε στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν το 2004 παρά τις εξωτερικές πιέσεις που δέχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία αλλά και από το εσωτερικό, κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΘΑΝΑΤΟΣ

Πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 μετά από μάχη με τον καρκίνο

ΤΟ ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ

Στις 11 Δεκεμβρίου 2009 άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του Τάσου Παπαδόπουλου και έκλεψαν τη σορό του από το νεκροταφείο της Κάτω Δευτεράς.Μπήκαν στο Νεκροταφείο όπου ήταν θαμμένος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, βεβήλωσαν τον τάφο του, μετακινώντας την ταφόπλακα και στη συνέχεια ξέθαψαν και εκλεψαν τη σορό του.Το περιστατικό αυτό ήταν πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα και φυσικά πήρε μεγάλη εκταση στα ΜΜΕ.
Οταν η Αστυνομία εφτασε στο Νεκροταφείο της Κατω Δευτεράς το μόνο που συνάντησε ηταν ένα αδειο μνήμα.Σύμφωνα με δηλώσεις που εγιναν αργοτερα οι Αγνωστοι που σύλησαν το μνήμα και εκλεψαν την σορό ειχαν επιμελώς ρίξει ασβέστη γυρω απο τον τάφο για να καλύψουν τα Ιχνη τους.

Αρχικά η Συληση του Ταφου και η κλοπή της σορού του Τασου Παπαδοπουλου ειχε αποδοθεί σε προβοκατσια των Τούρκων.

Η Κυπριακή Αστυνομία οστόσο συνέχισε τις έρευνες προς πασα κατεύθυνση.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Μερικες μερες μετά το πρωτοφανές περιστατικό,ένας αλλοδαπός τηλεφωνεί σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Τάσσου Παπαδόπουλου και αποκαλύπτει πως γνωρίζει που βρίσκεται η σορός.

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Ως αντάλλαγμα για να παραχωρήσει τις πληροφορίες ζητάει 300.000 ευρώ και βοήθεια για να εγκαταλείψει την Κύπρο, επειδή φοβάται για τη ζωή του.
Η οικογένεια μεταφέρει την πληροφορία στην Αστυνομία και ξεκινάνε οι έρευνες για εντοπισμό της σορού.

Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ

Η σορός εντοπίζεται σε υφιστάμενο τάφο στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου και μέλη της οικογένειας αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για τη σορό του τέως Προέδρου από μία καρφίτσα στο πέτο και ένα υπόδημα.
Δείγμα της σορού μεταφέρεται στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας όπου διαπιστώνεται, περίπου στις 4.40 πως πρόκειται πράγματι για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Οι έρευνες της Αστυνομίας αποφέρουν καρπούς και συλλαμβάνεται ο αλλοδαπός ο οποίος υποδεικνύει τους άλλους δύο ύποπτους, ως συνεργούς τους.
Κλιμάκιο της Αστυνομίας φτάνει στις Κεντρικές Φυλακές όπου ανακρίνει τον ισοβίτη Αντώνη Κίττα και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.
Υπό σύλληψη τίθεται και άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ισοβίτη, ως ο τρίτος συνεργός στην υπόθεση.

Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΚΙΤΑΣ

Η Ολη επιχειριση της Κλοπής της Σορού του Τασου Παπαδοπουλου ήταν Εγκληματική ενέργεια σχεδιασμένη απο τον Ισοβίτη Κίτα με συνεργούς τον Αδελφό του και εναν Ινδό μετανάστη.Σκοπος τους ήταν τα Λύτρα. ο Κίττας είχε όλη την ευχέρεια ενώ βρισκόταν έγκλειστος και υπό συνεχή παρακολούθηση να σχεδιάσει και να εκτελέσει, με τη βοήθεια συνεργών εκτός φυλακής, της συγκεκριμένη πράξη. Ο Ισοβίτης Κιτας Μαλιστα ειχε ξανααπασχολήσει τις Κυπριακές αρχές γιατί ειχε αποδράσει απο τις Φυλακές και ειχε σαν αποτέλεσμα τις Παραιτήσεις Κύπριων Υπουργων.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι τρεία Αντρες κατηγορήθηκαν για παράνομη είσοδο σε τόπο ταφής και, ενώ γνώριζαν ότι ενέχεται να πληγούν τα αισθήματα της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, εισήλθαν παράνομα στον τόπο ταφής του εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου και επέδειξαν ασέβεια στα λείψανα του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Κατηγορία απαγγέλθηκε και για εκταφή πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, αλλά και για προσβολή της μνήμης αποθανόντος προσώπου με τη μετακίνηση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Για τον Ινδό Σίνγκ, η κατηγορούσα Αρχή κατέθεσε επίσης ότι, μεταξύ 1ης και 8ης Μαρτίου 2010, στη Λευκωσία, απαίτησε με απειλές από τη Μαρία Γιωρκάτζη από τη Δευτερά το ποσόν των 100.000 ευρώ, διαφορετικά δεν θα της αποκάλυπτε τον τόπο όπου βρισκόταν η σορός του πατέρα της, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο Σινγκ κατηγορήθηκε επίσης για απαίτηση περιουσίας με απειλές και με σκοπό την κλοπή, καθώς και για πλαστοπροσωπία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αφού στις 10 Μαρτίου 2010, στην Ορόκλινη, έθεσε σε κυκλοφορία πλαστό έγγραφο, συγκεκριμένα πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας με το όνομα Αλεξάνταρ Ντιμιτρόφ, έχοντας τοποθετήσει τη δική του φωτογραφία στο έγγραφο αυτό.

Για τον Ινδό κρατούμενο απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη παραμονή στην Κύπρο, μετά την ακύρωση προσωρινής άδειας αλλοδαπού.

Παρά το Γεγονός πως οι Συνηγοροι των Κατηγορουμένων προσπάθησαν να πείσουν το Δικαστηριο πως η πραξη της συλησης και της κλοπής της σορου του Τασου Παπαδόπουλου ηταν Πλημέλημα οι Κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν κατηγορίες για κακούργημα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ

Ο πρώην πρόεδρος επανενταφιάστηκε στις 12 Μαρτίου 2010 στο νεκροταφείο της Δευτεράς.
'
http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.