Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τι είναι ο Ερμαφρόδιτος Διαβάστε τον Μύθο


Ο 'ερμαφρόδιτος' ( hermaphrodite )

είναι ένας οργανισμός που έχει και τα αρσενικά και τα θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα.Σε πολλά είδη, είναι μια φυσική διαδικασία του κύκλου της ζωής, που επιτρέπει μια μορφή σεξουαλικής αναπαραγωγής στην οποία τα δύο φύλα δεν είναι χωρισμένα στους ευδιάκριτους αρσενικούς και θηλυκούς τύπους . Ο ερμαφροδιτισμός ...

....συνηθέστερα εμφανίζεται στα ασπόνδυλα, αν και βρίσκεται επίσης σε μερικά ψάρια, και σε μικρότερο βαθμό σε άλλα σπονδυλωτά.

Ιστορικά, ο όρος ερμαφρόδιτος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να περιγράψει την παρουσια και αρσενικών και Θυληκών γεννητικων οργάνων σε Ανθρωπους.

Ο ΜΥΘΟΣ

Στην ελληνική μυθολογία ο Ερμαφρόδιτος ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης.
( Ερμής + Αφροδιτη = Ερμαφρόδιτος )

Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ

Σε ηλικία 15 ετών, ο Ερμαφρόδιτος, ως θεϊκό παιδί, ήταν ο ομορφότερος νέος στον κόσμο. Την ανατροφή του είχαν αναλάβει οι Ναϊάδες που κατοικούσαν στις σπηλιές του όρους Ίδη της Φρυγίας. Μία ημέρα, ο Ερμαφρόδιτος έφυγε από το βουνό για να ταξιδέψει ως την Καρία. Στον δρόμο κάθισε να ξαποστάσει σε ένα δασάκι κοντά στην Αλικαρνασσό. Εκεί κοντά έτρεχε μια γάργαρη πηγή, που σχημάτιζε και μια λιμνούλα. Ο νέος ξεδίψασε και μετά θέλησε και να πάρει το μπάνιο του για να καθαριστεί από τις σκόνες του δρόμου. Η Νύμφη της πηγής, που λεγόταν 'Σαλμακίδα', μόλις τον είδε τον ερωτεύθηκε αμέσως, έτρεξε κοντά του και τον αγκάλιασε σφιχτά. Ο Ερμαφρόδιτος αιφνιδιάσθηκε και την απώθησε. Δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από το αγκάλιασμά της.Τότε ο Ερμαφροδιτος παρεκάλεσε τους θεούς να τον ελευθερώσουν.


Η ΜΥΜΦΗ 'ΣΑΛΜΑΚΙΔΑ' ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓKΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ

Αλλά και η Σαλμακίς τους παρεκάλεσε θερμά να μην την εγκαταλείψει ποτέ ο αγαπημένος της. Οι θεοί εισάκουσαν τα παρακάλια της Νύμφης και έτσι ο Ερμαφρόδιτος με τη Σαλμακίδα έμειναν για πάντα ενωμένοι σε ένα πλάσμα, που είχε και τα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Ακόμα και σήμερα, στη Βιολογία οι οργανισμοί που έχουν και τα δύο φύλα σε ένα άτομο ονομάζονται ερμαφρόδιτοι.

Ως αντάλλαγμα, ο Ερμαφρόδιτος ζήτησε άλλη χάρη από τους θεϊκούς γονείς του: όποιος στο εξής λουζόταν στη λιμνούλα αυτή να έχανε τον ανδρισμό του, πράγμα που έγινε. Ακόμα και κατά την ιστορική εποχή, στα χρόνια του Στράβωνα, υπήρχε η πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη λιμνούλα εξακολουθούσε να επιδρά κατά τον τρόπο αυτό στους άνδρες που έμπαιναν μέσα της.

'
http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.