Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Καλοκαιρινοί Προορισμοί: Σαλαμίνα: το νησί του Αργοσαρωνικού


Η Σαλαμίνα είναι

το κοντινότερο νησί στην Αθήνα του Σαρωνικού κόλπου και το μεγαλύτερο σε μέγεθος του συμπλέγματος. Κορυφαία στιγμή της αρχαίας ιστορίας της υπήρξε η περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας που έγινε στα στενά της το 480 π.Χ ανάμεσα στο στόλο των Αθηναίων και των Περσών...
....
Οι εναλλαγές των τοπίων της κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών καθώς υπάρχουν υπέροχες αμμώδεις παραλίες , βραχώδεις ακτές αλλά και πλούσια βλάστηση. Πρωτεύουσα είναι η ομώνυμη πόλη. Είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευρυπίδη.
Το νησί διαθέτει πολλά αξιοθέατα ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας όπως είναι το λαογραφικό Μουσείο ,το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης ,οι Ανεμόμυλοι,το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, ο τάφος του Καραισκάκη, το Ευριπίδειο Θέατρο κ.α.
Επίσης διαθέτει πολλές παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο, την ηλιοθεραπεία και τα θαλάσσια σπορ. Συγκεκριμένα υπάρχουν κοσμικές και οργανωμένες όπως είναι οι παραλίες Σελήνια, Αιάντειο και Κακή Βίγλα αλλά και πιο ήσυχες όπως το Μπατσί ,τα Κανάκια και η ακτή Καραισκάκη.
Όλο το χρόνο διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς ,τραγούδια και αναβίωση παλιών εθίμων. Ξεχωρίζουν το Καρναβάλι των Απόκρεων, η γιορτή του Ψαρά που διοργανώνεται στο τέλος του Αυγούστου και προσφέρονται στον κόσμο ψητά ψάρια και κρασί, τα Σαλαμίνεια τον Σεπτέμβριο για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής ναυμαχίας ,και τα Καραισκάκεια που πραγματοποιούνται στα τέλη Μαΐου και είναι αφιερωμένα στον ήρωα της επανάστασης του 1821.Για να επισκεφθείτε τη Σαλαμίνα πρέπει να πάτε στο Πέραμα και από εκεί να πάρετε το φέρι μπόουτ που εκτελεί το δρομολόγιο Πέραμα –Παλούκια και αντίστροφα με χρόνο ταξιδιού μόνο λίγα λεπτά.
Γενικά πρόκειται για ένα νησί το οποίο είναι κυριολεκτικά δίπλα στην Αττική με ωραίες παραλίες ,όμορφα τοπία αλλά και πολλές επιλογές για βραδινή διασκέδαση αφού η Σαλαμίνα έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους.


'
http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.