Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Exει πλάκα : Ανθελληνικές ιστοσελίδες για την Μακεδονία


Ορισμένες φορές

Διαφορες Ανθελληνικές ιστοσελίδες
εχουν πολύ πλακα και οποιος τις διαβάζει και γνωρίζει ιστορία απλώς σκάει στα γέλια. Ετσι λοιπόν καποιες Ιστοσελίδες ελείψη πραγματικών στοιχείων γράφουν μπούρδες για γέλια μιλάμε.Διαβάστε τι λέει μια ιστοσελίδα για την Μακεδονική γλωσσα και οτι ποτέ δεν υπήρξε Ελληνική : ...

....ΤΙ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ;

H ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Η αρχαιομακεδονική γλώσσα έχει μικρή σχέση με την Σλαβική, και καμμία με την Ελληνική. Ανήκει στον Θρακοϊλλυρικό κλάδο των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Oι περισσότεροι γλωσσολόγοι δέχονται πως συγγενεύει περισσότερο με την αρχαία Ιλλυρική έχοντας πάρει αρκετά στοιχεία της προϊστορικής Φρυγικής γλώσσας. Οι Φρύγες ένας Ινδοευρωπαϊκός λαός κατοικούσε επί 2 χιλιετηρίδες στα μετέπειτα Μακεδονικά εδάφη.(Γιά περισσότερες πληροφορίες http://indoeuro.bizland.com ).

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Επειδή η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν διέθετε αλφάβητο και στερείτο γραπτής έκφρασης, δεν διασώθηκαν κείμενα αυτής. Δεν υπάρχει ούτε μία Μακεδονική επιγραφή, ούτε ένα Μακεδονικό κείμενο. Η Μακεδονική γλώσσα έχει εκλείψει ακολουθώντας την μοίρα όλων των αρχαίων γλωσσών που δεν ανέπτυξαν αλφάβητο. Διασώζονται μόνον 120 Μακεδονικές λέξεις αποθησαυρισμένες στο λεξικό του Ησύχιου (5ος αι. μΧ).
Διασώζονται ακόμα 350 ονόματα ανθρώπων, μηνών, θεών κλπ που στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται ως Μακεδονικά. Δεν διασώθηκαν γραμματικοί κανόνες και συντακτικό. Η εκλείψασα αρχαία Μακεδονική γλώσσα σχετίζεται ελάχιστα με την σημερινή γλώσσα της Δημοκρατίας Μακεδονίας που αποτελεί την δυτική διάλεκτο της Βουλγαρικής γλώσσας.

Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΡΟΖΕΤΑΣ

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, στην Αίγυπτο των Μακεδονικής καταγωγής Πτολεμαίων, διασώθηκαν δείγματα Μακεδονικής γραφής στην περίφημη στήλη της Ροζέττας που ανακαλύφθηκε το 1801 στο Δέλτα του Νείλου από τον στρατό του Ναπολέοντα. Η στήλη της Ροζέτας ανατρέπει τα αρχαιολογικά δεδομένα καθώς καταδεικνύει ότι στην Μακεδονική Αίγυπτο των Πτολεμαίων αναπτύχθηκε μία μορφή της σπάνιας Μακεδονικής γραφής η οποία ήταν διαφορετική από την Ελληνική Περισσότερα

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ

Η Μακεδονία δεν ανέδειξε πνευματικούς άντρες. Ο Αριστοτέλης και ο Δημόκριτος ήσαν έποικοι από την Ελλάδα, κάτοικοι παραλιακών Ελληνικών αποικιών που καταλήφθηκαν στα μέσα του 4ου πΧ αι. από τον Φίλιππο. Ολα τα αρχαία κείμενα σχετικά με την Μακεδονία γράφηκαν από Ελληνες και Λατίνους συγγραφείς. Δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές γραμμένες από Μακεδόνες συγγραφείς.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ειπαμε ελείψη επιχειρημάτων ο καθενας μπορεί να λέει οτι μπούρδες θελει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.