Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το Μυστήριο του Θανάτου του Ιωάννη Μεταξά ( VIDEO )


Ο Ιωάννης Μεταξάς

υπήρξε ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941).Έμεινε στην ιστορία για την απάντηση που έδωσε στο Ιταλικό φασιστικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για την ταχεία πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας ενόψει του ...

....ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε αιφνιδίως από βαριά φλεγμονή του φάρυγγος στις 29 Ιανουαρίου του 1941 και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Αλέξανδρος Κορυζής. Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου. Από πολλούς έχει υποστηριχθεί ότι ο θάνατός του ίσως και να οφείλεται σε επέμβαση των Άγγλων που δεν ήθελαν να επιτευχθεί συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη, ο θάνατος του Μεταξά προήλθε από ιατρικά λάθη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ"
read more

Η Μοναδική Βομβιστική επίθεση στην Ελλαδα απο τρομοκράτες


Τον Οκτώβριο του 1985

Πραγματοποιήθηκε η μοναδική βομβιστική επίθεση στη χώρα μας εναντίον ανυποψίαστων Ελλήνων απο τρομοκράτες.
Ανεξαρτητα αν η εκρηξη ήταν απο λαθος ή οχι , η έκρηξη βόμβας «δίχως αιτία» μέσα σε ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές που επέστρεφαν από φροντιστήρια της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1985, ειχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 28 ατόμων, εκ των οποίων τρεις έμειναν ανάπηροι. Το λεωφορείο εξερράγη στη λεωφόρο ...

....Βουλιαγμένης, στο ύψος του Νέου Κόσμου.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Οπως προέκυπτε από την αρχική έρευνα των αστυνομικών μεταφορέας της βόμβας ήταν ο νεαρός Ιρακινός Χαλίντ Οράχα, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο και φιλοξενείτο από έναν ιερέα στην περιοχή της Γλυφάδας.

ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ Η ΒΟΜΒΑ ;

Η έκρηξη μεσα στο λεωφορείο ειχε αποδόθεί σε ένα λάθος της συνδεσμολογίας του μηχανισμού της βομβας. Ειχε προορισμό το αυτοκίνητο αμερικανού διπλωμάτη στην περιοχή της Αργυρούπολης. Ο Ιρακινός Οράχα, ο οποίος ηρνείτο κάθε ανάμειξη, τόνιζε ότι δεν ήξερε οτιδήποτε για τη βόμβα ούτε θα μπορούσε να τη μεταφέρει με το λεωφορείο.

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ;

Αλλά ο Ιρακινός φυγαδεύθηκε λίγες ημέρες μετά το περιστατικό και ουσιαστικά η υπόθεση της τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει ως και σήμερα ανεξιχνίαστη.

αποσπασματα απο tovima

"
read more